Forskningsinformert læringsledelse (Heftet)

Serie: Dette vet vi om 

Forfatter:

Ane Sjøbu (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 84
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det ved vi om - forskningsinformeret læringsledelse
Oversatt av: Sjøbu, Ane
Serie:
ISBN/EAN: 9788205492561
Kategori: Pedagogikk
Omtale Forskningsinformert læringsledelse
Hensikten med dette heftet er å presentere og sammenfatte hva vi vet om den form for ledelse av utdannelsesinstitusjoner som fokuserer på høyest mulig læringsutbytte.

Informasjon om elever og medarbeidere og forskningsbasert kunnskap om hva som virker, er grunnlaget for at man som leder, lærer og pedagog gjør intelligente og velbegrunnede valg..
Den forskningsinformerte lærer og leder er ikke slave av regneark, men utøver profesjonell dømmekraft. Forutsetningen for det er at man har kunnskap om hvilke pedagogiske innsatser som har størst mulighet for å virke etter hensikten, hvordan forholdene er i skolen og i den enkelte klasse, hvilke muligheter den enkelte elev skal bygge på, og hvilke utfordringer han eller hun skal håndtere. Denne kunnskapen kan ikke direkte eller mekanisk oversettes til handlinger; til det er undervisning og ledelse alt for komplekse oppgaver. Men den kan brukes til å treffe velinformerte beslutninger og til å forsikre seg om at tiltaket som ble valgt, faktisk hadde ønsket effekt..
Heftet er en del av Dette vet vi om... serien

Til toppen

Flere bøker av Lars Qvortrup:

Bøker i serien