Forstå programmering (Heftet)

med Java

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 417
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215020648
Kategori: Data
Omtale Forstå programmering
Forstå programmering - med Java er en innføringsbok i programmering, skrevet for studenter i informasjonsteknologi ved høgskoler og universitet. Boken er velegnet også for dem som vil lære seg programmering på egen hånd.Java er valgt som programmeringsspråk i boken. Det er et ryddig språk, det er blant de mest brukte språkene både i undervisning og i praksis, og det har stor overføringsverdi til andre språk.

Den pedagogiske tankegangen er å bygge forståelse "bottom-up", ofte omtalt som "objects last". Språkelement som tilordning, valg, løkker og metoder blir grundig forklart før mer abstrakte, objektorienterte begrep gradvis blir introdusert.

Forfatterne legger vekt på å visualisere hva som foregår inne i en datamaskin når program blir utført, blant annet ved hjelp av enkle strektegninger.

Forstå programmering - med Java inneholder en rekke programmeringsoppgaver og test-deg-selv spørsmål i hvert kapittel. Boken har også egne nettsider som inneholder programkode til eksemplene som er omtalt, løsningsforslag til oppgavene, kom-i-gang beskrivelser for bruk av verktøy, samt andre undervisningsressurser:
www.nettressurser.no/programmering

Til toppen

Andre utgaver

Forstå programmering
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Roy M. Istad og Bjørn Kristoffersen: