Forurensningsloven av Øystein Wang (Ebok)
Ebok

Forurensningsloven (Ebok)

med kommentarer

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 304
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.26 MB
Filformat: PDF
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205459748
Kategori: Jus
Omtale Forurensningsloven
Forurensningsloven er det viktigste juridiske virkemiddelet i arbeidet med å motvirke forurensnings- og avfallsproblemer fra norske kilder. I denne oppdaterte kommentarutgaven blir det gitt en praktisk rettet gjennomgang av lovens bestemmelser til nytte for både jurister og ikke-jurister som på en eller annen måte forholder seg til Forurensningsloven.

Forfatter Øystein Wang er jurist og har helt siden forurensningslovens tilblivelse arbeidet med rettslige og forvaltningsmessige problemstillinger knyttet til Forurensningsloven, blant annet som byråsjef i Klima- og miljødepartementet, og som seniorrådgiver i Miljødirektoratet.
Forurensningsloven er en moderne, men nokså komplisert fullmaktslov som gir forvaltningen vide rammer for myndighetsutøvelsen. Loven kan ha stor betydning for samfunnsutviklingen. Forurensningsloven og dens anvendelse på utslipp fra gasskraftverk fikk for eksempel politisk betydning og var den direkte foranledningen til den første Bondevik-regjeringens avgang i år 2000.
Boken er en oppdatert versjon av 1. utgave av kommentarutgaven til forurensningsloven, som ble utgitt i 2005. Boken er utfylt og oppdatert med all nyere lovgivning, relevante rettsavgjørelser, sivilombudsmannsuttalelser, forvaltningspraksis med mer.

Til toppen

Andre utgaver

Forurensningsloven
Bokmål Heftet 2015