"Fra Kjølens rand" (Innbundet)

grenseløse Falkberget

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 231
Forlag: Snøfugl
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788270835157
Kategori: Språk
Omtale "Fra Kjølens rand"
Foruten sine egne artikler har Sturle Kojen i denne boka samlet bidrag om sider ved Falkbergets forfatterskap som ikke alltid har kommet godt fram i bøker og skrifter i kjølvannet av biografien "Johan Falkberget - forfatter og stridsmann" fra 2007. Noe er nytt, men her er også meget lesverdig eldre stoff som i dag er vanskelig å finne fram til på prent - som Leif Mæhles essay "Tanker og tru i Johan Falkbergets diktning" fra 100-årsjubileet i 1979, eller Guttorm Hansens tale ved avdukinga av Falkberget-monumentet på Røros. Falkberget lever og sprenger grenser ved at han i stadig økende grad inspirerer andre kunstnere og deres arbeid. I intervjuform forteller tre kulturarbeidere om sine møter med "råstoffet" fra Falkbergets diktning.
I siste del av boka viser Kojen Falkbergets litterære og kulturelle slektskap med andre forfattere med rot i abeiderklassen.
Det er litteraturhistoriske sammenhenger som ikke har vært så tydelig i arbeidet med å føre Johan Falkbergets budskap og visjoner inn i er ny tid.
2017

Til toppen