Fra konflikt til samarbeid (Heftet)

Grunnbok i konfliktarbeid med ungdom

Forfatter:

Bjørn Norheim (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 260
Illustratør: Norheim, Bjørn
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202261795
Kategori: Sosialt arbeid
Fag: Politifag og kriminalomsorg, Psykologi, Samfunnsfag, Sosial- og omsorgsfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Omtale Fra konflikt til samarbeid
Konflikter i ungdomsmiljøene er ofte spenningsfylte situasjoner hvor identitet blir formet og verdier blir satt på prøve. Slik sett er konflikter en kilde til læring og personlige utvikling. Men konflikter kan også føre ungdom helt galt av sted. Små uoverensstemmelser kan trappes opp og føre til krangel, mobbing, slagsmål og ødeleggende vold. Forhold som for utenforstående virker ubetydelige kan utvikle seg slik at hele ungdomsmiljøer blir utrygge og farlige, familiene og oppvekstmiljøene rundt ungdommene rammes av frykt og tap.

Fra konflikt til samarbeid beskriver hvordan arbeid med ungdommers konflikter kan gi læring og personlig utvikling, og forebygge vold og andre ødeleggende handlinger. Boka gir et grunnlag for å gjøre konfliktarbeid slik at ungdom blir bedre rustet til å mestre konflikter de opplever.

Med utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer fra konfliktarbeid med ungdom gir boka en grundig gjennomgang av metoder og verktøy for ungdomsarbeid i forhold til konflikter. Konfliktverksted, megling, sirkelsamtaler, stormøter, Ung-til-Ung konfliktarbeid og konfliktoppstillinger er noen av verktøyene som presenteres sammen med praktiske eksempler.

Til toppen