Fremtidens fortid av Jon Bing (Ebok)
Ebok

Fremtidens fortid (Ebok)

fortellinger om jus og informasjonsteknologi

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.62 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205497214
Kategori: Jus
Omtale Fremtidens fortid
Boken tar for seg hvordan kunstig intelligens og robotisering av juridiske oppgaver påvirker oss i dag og trolig i fremtiden.

Manuset til denne boken ble funnet på Jon Bings PC etter hans død. Den oppsummerer mange av Jons interesser fra jus og teknologi, fortid og framtid.
Boken beskriver hvordan historien har påvirket oss og teknologien vi omgir oss med og hva som er forløperen til dagens diskusjoner om kunstig intelligens og robotisering av juridiske oppgaver. Jon drar linjene helt fra de sumeriske lovskriftene i kileskrift 2000 år f. Kr. via utvikling av opphavsrett og personvern i det 20. århundre mot science fiction og betydningen av kunnskap i internettalderen. Gjennom fortellinger og Jons personlige anekdoter gir boken et rikere perspektiv på mye av det vi anser for gitt, men hvis historie de færreste har et bevisst forhold til.
«Jon Bing var veldig tidlig ute med ting som folk ikke snakket om, som for eksempel IT. Han snakket mye om hvor viktig IT kom til å bli i samfunnet, og hvordan det kom til å påvirke alle, ikke bare næringslivet. Han var blant annet en av de første som snakket om E-bøker. Men han var et utrolig mangfoldig menneske»
Eirik Newth

Til toppen

Andre utgaver

Fremtidens fortid
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Jon Bing: