Fremtidige strategier og organisasjonsformer (Heftet)

Verdiskaping i en globalisert kunnskapsøkonomi

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202316730
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Fag: Organisasjon og ledelse
Nivå: Akademisk
Omtale Fremtidige strategier og organisasjonsformer

Fremtidige strategier og organisasjonsformer tar for seg strategier og organisering for fremtidens næringsliv og fokuserer på verdiskaping i en globalisert kunnskapsøkonomi. Forfatterne reflekterer over hvordan ulike krefter innenfor vårt økonomiske system vil påvirke virksomhetenes fremtid.

Boken tar for seg de utfordringene næringslivet står overfor. Disse er i første rekke koplet til en økende globalisering, der teknologiutviklingen, markedsliberaliseringen og innovasjonstakten presser frem nye måter å organisere på. Dette fører til et konstant press på virksomhetenes strategi, og til at store deler av næringslivet vil måtte endres, både i forhold til måten de utfører sine aktiviteter på og sannsynligvis også i forhold til de funksjonene de utfører.

Forfatterne hevder at institusjonelle forhold, historiske tradisjoner, maktforhold samt en etablert forståelse av virksomhetenes funksjoner trolig vil gi opphav til store omstillingssmerter og endringsstress i virksomhetene, og føre til stor motstand mot nye måter å organisere på. Det er de etablerte hierarkiske og byråkratiske strukturene som har definisjonsmakt, modellmakt og utøvende makt i dagens virksomheter. Disse maktstrukturene vil ha fordeler av å opprettholde dagens organisering.

Fremtidige strategier og organisasjonsformer er skrevet for både bachelor- og mastergradsstudenter ved høyskolene og universitetene, men vil også være et nyttig hjelpemiddel for ledere og mellomledere i privat og offentlig sektor.

Til toppen

Flere bøker av Jon-Arild Johannessen og Bjørn Olsen: