Frosker (Innbundet)

Forfatter:

Brit Sæthre (Oversetter) Bend Bendixen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 468
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Wa
Oversatt av: Sæthre, Brit og Bendixen, Bend
ISBN/EAN: 9788205452459
Kategori: Romaner
Omtale Frosker
Ny roman fra nobelprisvinneren Mo Yan med en ny, evnerik kvinne i hovedrollen, en jordmor som er halvt engel, halvt djevel.

Tante er både den fantastiske jordmoren og den fanatiske: en kvinnelege som bringer tusenvis av friske barn til verden, for siden å forsvare partiets nådeløse og brutale ettbarnspolitikk.
Giftermålet hennes med en kunstner utgjør en utspekulert og ganske utrolig historie. Mannen lager leirskulpturer av babyer.
Romanen er delt opp i fire kapitler med et lite skuespill til slutt, et glimt fra Tantes siste år som fødselshjelper..
Mo Yan er en mester i å skape levende scener, der han plasserer folk som opptrer med overraskende frekkhet, tilstedeværelse og treffende replikker. Han viker heller ikke tilbake for det ubehagelige: sultende barn som gnager kull, groteske senaborter, drukning fremfor abort og frosker som biter ørene av folk.
Kort sagt: En ny, saftig kinesisk roman fra Mo Yans hånd.
.
«'Tittelen på boka, Frosker, kan stå som et bilde på livets mangfoldighet,' sier Mo, 'siden frosker har evne til å reprodusere seg raskt. En annen sammenheng finnes i det kinesiske språket, der ordet for frosk, wa, har samme uttale som navnet på den kinesiske mytologiske skikkelsen Nu Wa, som skapte mennesket.'» Global Times, 2010
Les et utdrag fra boka på UTDRAG-FANEN over omslaget
.
.
.
.
.
.
.
.

Til toppen

Andre utgaver

Frosker
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Yan Mo:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: