Fyrste kjærleik og annan kortare prosa av Samuel Beckett (Ebok)
Ebok

Fyrste kjærleik og annan kortare prosa (Ebok)

Serie: Skalds klassikarar 

Forfatter:

Jon Fosse (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.7 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Skald
Språk: Nynorsk
Oversatt av: Fosse, Jon
Serie:
ISBN/EAN: 9788279592792
Kategori: Romaner
Omtale Fyrste kjærleik og annan kortare prosa
I novella Fyrste kjærleik møter vi ein namnlaus uteliggar utan andre ønske enn å få vere i fred på benken sin. Lulu forstyrrar han, og etterkvart blir han forelska. Fyrste kjærleik var ein av dei første tekstane Beckett skreiv på fransk, rett etter krigen i 1945, men han vart først utgitt i 1970 og på engelsk i 1973. I boka har Jon Fosse valt ut denne saman med fem andre kortare tekstar: Kasta ut, Nok, Pling, Dei farne bort og Løyse.

Beckett skreiv smått om det store. Med ei stadig meir minimalistisk tilnærming sirkla han rundt mennesket sitt komplekse tilvære. Personane i Becketts tekstar verkar på same tid både nyfødde og livstrøytte, og tilbyr lesaren eit nytt og uvant blikk på verda. Mest kjend er nobelprisvinnaren frå 1969 for teaterstykka, men sjølv såg han på prosaen, og særleg dei kortare tekstane, som den viktigaste diktinga si.
Samuel Beckett (1906-1989), fødd og oppvasken i Dublin, var ein av dei mest vesentlege forfattarane i det tjuande hundreåret. I 1928 flytta han til Paris og byrja etter kvart å skrive fransk, noko han i hovudsak fortsette med resten av livet. Novelprisvinnaren har hatt ein uvurderleg påverknad på heile den moderne litteraturen frå andre halvdel av førre hundreåret til i dag.

Til toppen

Andre utgaver

Første kjærlighet
Bokmål Innbundet 1998
Fyrste kjærleik og annan kortare prosa
Nynorsk Fleksibind 2018
Bøker i serien