Gamle Saltens-båter (Heftet)

1868-1968

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 77
Forlag: A1 grafisk Bodø
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299642101
Kategori: Historie
Omtale Gamle Saltens-båter
I gamle dager var lokalbåten selve livsnerven for alle som bodde langs vår værharde kyst, inne i fjordene, og på øyene rundt omkring. "Lokalen var et begrep, og det fantes vel knapt en familie i Nordland som ikke hadde et slags forhold, godt eller dårlig, til de gamle Saltens-båtene.

Saltens Dampskibsselskab i Bodø ble grunnlagt i 1868 og fikk sitt første skip, D/S "Salten" to år senere. Boka begynner derfor med dette skipet, og fortsetter med en kavalkade over selskapets skip fram til 1968.

Selskapet hadde også båter i kystfart, og disse ble i 1927 skilt ut som et eget selskap, Det Nordlandske Dampskibsselskab. Også disse båtene er med i denne boka.

I tillegg til et unikt bildemateriale av høy kvalitet, er boka krydret med faksimiler av aksjebrev, ruter, oppslag og annet "snadder" fra samtiden.

Boka er et stykke lokalhistorie, og første bind, om et visjonært selskap som i mer enn 120 år bidro til å knytte sammen mennesker langs nordlandskysten, og som sørget for at passasjerer og gods kom vel fram.

Til toppen