Gårdsmat fra hjertet av Norge (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 280
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202640699
Kategori: Mat og drikke

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Gårdsmat fra hjertet av Norge

I Gårdsmat fra hjertet av Norge ønsker Charlotte Holberg Sveinsen og Andreas Viestad å slå et slag for de gode, norske mattradisjonene, synliggjøre tapte matskatter, men også lage nye retter med ingredienser som har kort vei fra jord til bord. Liker du norsk, kortreist mat og ujålete oppskrifter, da vil du like denne boka.

Boka er delt inn i tradisjonelle kapitler som forretter, kjøtt, fisk, dessert osv., men har noen originale grep som at for eksempel et helt kapittel inneholder retter som tar utgangspunkt i korn. I kjøttkapitlet ønsker forfatterne å vise spennet mellom husmannskost og mat fra storgårdene og betydningen av å bruke alle deler av dyret når du skal lage bærekraftig og kortreist mat. De fremhever at innlandsfisken er en glemt skatt, og at de beste helgemiddagene blant annet kan lages av vilt.

Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad er inspirert av Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken. De to matpionerene var i sin tid opptatt av å introdusere nye råvarer og retter og presenterte noe tradisjonelt, noe nytt og noe verdt å kjempe for i sine kokebøker. Det er det samme Charlotte og Andreas gjør her. Det blir moderne tradisjonsmat. Og den kommer fra Ringsaker-området, hjertet av Norge.

Dette er en bok som varmer og inspirerer. Herlige oppskrifter og utrolig vakre bilder fra et svært folkekjært landskap.

Til toppen

... en bok for både tradisjon og nyskaping
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Flere bøker av Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad: