Geografi (2020) (Fleksibind)

Lærebok geografi vg1/vg2

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 268
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202669454
Læreplan: Fagfornyelsen
Fag: Geografi
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg2
Komponent: Grunnbok
Omtale Geografi (2020)
Geografi kommuniserer godt med elevene og engasjerer til å utforske sammenhenger i faget. Fagfornyelsen gir geografi et særskilt ansvar for det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling, og oppmerksomheten rundt klimaendringer og samspillet mellom natur og menneske gjør geografifaget mer aktuelt og relevant enn noen gang.
Klimaforsker Bjørn Halvard Samset fra Cicero har skrevet et essay til elevene i boka om klimaendringene, hvordan det vil være noe vi må forholde oss til i framtida og noe vi må være med på å løse.

Feltarbeidet har en viktig plass i fagfornyelsens nye læreplan. Læreverket har en systematisk struktur, er ryddig og rikt illustrert. Strukturen gjør det lett å prioritere og velge temaer man ønsker å fordype seg i og gjøre lokale tilpasninger.

Det er lagt vekt på en god sammenheng mellom bilder, figurer, tegninger og tekst i læreboka for å styrke elevenes lesing og forståelse. Å bli kjent med, bruke og lese tabeller og figurer er en kompetanse elevene skal utvikle. Sentrale begreper og faguttrykk er godt forklart.

Læreboka finnes i digitale utgaver som Geografi Unibok og Brettbok.

Gratis digitale ressurser for elevene
De digitale ressursene på Geografi Elevnettsted er et viktig supplement til boka. På nettsidene er det lagt opp til undervisningsopplegg og oppgaver med mer lokal tilpasning og temaer der elevene går i dybden. Det er også fordypende og utforskende oppgaver og flere illustrasjoner, kart og figurer som utdyper temaene i læreboka. Nettressursene for elevene er gratis, men de må logge inn slik at de kan lagre svar på oppgaver og få tilbakemeldinger fra lærer.


Digitale ressurser for lærerne
På lærernettstedet Geografi Lærernettsted finner læreren nyttige ressurser til undervisningen som forslag til årsplaner, tips til feltarbeid, prosjektoppgaver og andre vurderingssituasjoner. Læreren kan følge med på elevenes arbeid, progresjon og kommentere innleveringer på nettsiden. Tilgang krever lisens.


Forfatterne har lang undervisningserfaring og kompetanse i de sentrale fagområdene.

Til toppen