Geografididaktikk for klasserommet (Heftet)

En innføringsbok i geografiundervisning for studenter og lærere

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
ISBN/EAN: 9788202491468
Kategori: Pedagogikk
Fag: Matematikk, realfag og teknologi, Naturfag og samfunnsfag, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Omtale Geografididaktikk for klasserommet
Geografididaktikk for klasserommet tar for seg geografiundervisning i grunnskolen og videregående skole, og viser med hjelp av konkrete eksempler hvordan ulike metodiske innfallsvinkler kan gjøre geografiundervisningen mer variert. Boka er spesielt skrevet for grunnskolelærerutdanningene, lektorutdanningene og praktisk-pedagogisk utdanning, men vil også være nyttig for praktiserende samfunnsfaglærere og geografilærere.

Flere sentrale emner i geografididaktikken blir behandlet, som geografifagets egenart, geografi og identitet, ekskursjoner i skolen, kart og atlas, undervisningsbruk av geografiske informasjonssystemer og satellittbilder, vurdering av lærebøker, IKT i geografiundervisning, fortellingen som undervisningsmetode, bruk av Tren Tanken-metoden og vurdering i geografifaget.

Erfarne forfattere og fagpersoner med bakgrunn som lærere i geografi og geografididaktikk ved universiteter, høgskoler og videregående skoler har bidratt med artikler til denne boken. Oppleggene til undervisningsbruk er utprøvd både med studenter og elever.

Til toppen