Geriatri (Innbundet)

en medisinsk lærebok

Forfatter:

Deborah Maizels (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 483
Illustratør: Maizels, Deborah
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205484610
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Geriatri
Geriatri er både et medisinsk fag og en tverrfaglig samarbeidsarena. De to aspektene henger tett sammen
en lege må kunne samarbeide tverrfaglig for å gjøre et godt geriatrisk arbeid, og øvrige helsepersonellgrupper som arbeider med geriatriske pasienter må kjenne til geriatriens medisinske grunnlag.

Denne boken handler først og fremst om medisinsk geriatri, og er skrevet for medisinstudenter og leger. Men den er også skrevet for sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionomer, logopeder og andre yrkesgrupper som arbeider med geriatriske pasienter og trenger kunnskap om de komplekse medisinske resonnementene som klinisk arbeid med denne pasientgruppen alltid innebærer.
Boken gir en bred omtale av symptombildet hos gamle, geriatriske undersøkelsesmetoder, geriatrisk behandling og av hele det geriatriske sykdomspanoramaet. En rekke sykdommer er omtalt, konsekvent med vekt på de geriatriske relevante aspektene. Nesten alle kapitlene innledes og avsluttes med en kasuistikk, som er en integrert del av teksten og eksemplifiserer de mest sentrale poengene. Viktige momenter er også oppsummert i tabeller, og boken er rikt illustrert.
2. utgave er grundig revidert på grunnlag av innspill til hvert kapittel fra Norges ledende eksperter på de respektive områdene. Tre nye kapitler og en rekke avsnitt er kommet til.

Til toppen

Andre utgaver

Geriatri
Bokmål Innbundet 2020