Geriatrisk sykepleie (Heftet)

god omsorg til den gamle pasienten

Forfatter:

, og

Herdis Maria Siegert (Illustratør) Anne Langdalen (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 560
Illustratør: Siegert, Herdis Maria og Langdalen, Anne
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205464490
Kategori: Sykepleie
Omtale Geriatrisk sykepleie
Boken tar utgangspunkt i den eldre pasienten og beskriver prinsippene og særtrekkene ved geriatrisk sykepleie. I tillegg har boken egne kapitler om den geriatriske pasienten i hjem, sykehjem og sykehus.

En egen del med 16 kapitler konkretiserer et utvalg av de mest vanlige sykdommer og plager hos eldre. Siste del av boken omhandler livets slutt.
Sentralt i boken står det å kunne utøve integritetsbevarende sykepleie, blant annet ved å ta pasienten med i beslutningene, ved å se pasienten som mer enn gammel og syk og ved å støtte og bidra til den gamles og pårørendes mestring. Helsefremmende og forebyggende arbeid fremheves også som viktig i alt arbeid i sykepleien til gamle mennesker.
I denne 2.utgaven er alle kapitlene oppdatert og omarbeidet i større eller mindre grad.. To nye kapitler har fått plass: Helsetjenester til eldre i del II og Osteoporose og brudd i del IV.
Det har vært en ambisjon at generell kunnskapsutvikling og de organisatoriske endringene i tjenesten gjenspeiles i boken og at helheten og sammenhengen mellom delene er tydeliggjort i de ulike kapitlene.

Til toppen

Andre utgaver

Geriatrisk sykepleie
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Marit Kirkevold, Kari Brodtkorb og Anette Hylen Ranhoff: