Gjensyn med Brideshead av Evelyn Waugh (Nedlastbar lydbok)

Gjensyn med Brideshead (Nedlastbar lydbok)

kaptein Charles Ryders sakrale og profane minner

Forfatter:

Johanne Fronth-Nygren (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Ribu, Anders
Spilletid: 13:36
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Brideshead revisited
Oversatt av: Fronth-Nygren, Johanne
ISBN/EAN: 9788771836615
Kategori: Lydbok
Omtale Gjensyn med Brideshead
Evelyn Waugh (1903-1966) var en engelsk romanforfatter. Han startet sitt forfatterskap med noen kritiske, humoristiske, sosiale satirer. I 1930 konverterte han til katolisismen, som preger hans senere mer alvorlige romaner, som omfatter hans mest populære og verdensberømte "Gjensyn med Brideshead", 1945 og hans trilogi om 2. verdenskrig, "Ærens sverd", 1952-1961. Den satiriske tonen benekter seg dog ikke i disse senere mer dystre værker, og Waugh blir ansett for å være en av det 20. århundrets største satirikere.

Oxfordstudenten Charles Ryder, som kommer fra en jevn borgerlig familie med en enslig far, fascineres av den ekstravagante, dekadente Sebastian Flyte fra den stenrike aristokratiske Flyte-familien, som bor på det imponerende herregårdssete Brideshead. Charles og Sebastian får et tett vennskap, og Charles blir en flittig gjest på Brideshead og omgår de andre medlemmer af den eksentriske familien og får også et tett forhold til søsteren Julia. Men familiens medlemmer martres av konflikten mellom deres religiøse oppdragelse og forpliktelse til å bevare familiens status overfor lysten til et nytelsesrikt verdslig liv, som får fatale konsekvenser for flere medlemmer av familien og Charles' forhold til dem.

"Gjensyn med Brideshead" er en fascinerende nostalgisk skildring av det utdøende, privilegerte og degenererte aristokrati i mellomkrigstidens England og finnes nå i en fin ny oversettelse av Johanne Fronth-Nygren. Den har gjentatte ganger figurert på en top 100-liste over de beste engelskspråklige romaner bl.a. Modern Library (1998), BBC survey (2003), Time Magazine (2005), og i 2009 opptrer den i Newsweek som en av de 100 beste romaner i verden.

Romanen ble i 1981 omsatt til en uhyre populær og ikonisk TV-serie i 11 deler og ble filmet i 2008. En ny serie er under produksjon i et samarbeid mellom BBC og HBO, og man forventer den blir sendt i 2021-2022.

Til toppen

Andre utgaver

Brideshead revisited
Engelsk Heftet 2017
Brideshead revisited
Engelsk Heftet 2011
Gjensyn med Brideshead
Bokmål Ebok 2017

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: