Glamour for Goebbels (Innbundet)

historien om Kirsten Heiberg

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 526
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203294754
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Glamour for Goebbels
Kirsten Heiberg hadde utvilsomt en av norsk teater og films mest omdiskuterte karrierer. Hun stod på høyden av sin berømmelse da Joseph Goebbels' filmindustri var på sitt mest fremgangsrike i Europa. Men hvem var egentlig Kirsten Heiberg, og hvorfor er hun i dag så lite kjent i norsk offentlighet?
Kirsten Heiberg debuterte som skuespiller på Den Nationale Scene i Bergen i 1929, og i første halvdel av 1930-årene spilte hun i flere norske og svenske filmer. I 1937 reiste hun til Wien for å være med i en operette. Her traff hun den tyske filmkomponisten Franz Grothe. Han var nazist, men hun giftet seg med ham etter bare noen måneders bekjentskap. De ble stjerner i den nye tyske filmindustrien.
Spørsmålene knyttet til den vakre og mystiske skuespillerinnens betydning i historiens mest velsmurte propagandamaskineri er mange. Bjørn-Erik Hanssen har forsøkt å besvare flere av disse i sin bok, og han har gjort svært oppsiktsvekkende funn. Ved å sette sammen ulike kildeelementer skaper han et bilde av Kirsten Heibergs rolle i en meget spesiell epoke av filmhistorien.

Til toppen

Andre utgaver

Glamour for Goebbels
Bokmål Ebok 2014