Goat mountain av David Vann (Ebok)
Ebok

Goat mountain (Ebok)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.31 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Goat mountain
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788205446458
Kategori: Romaner
Omtale Goat mountain
En rystende og dristig roman av en av de største amerikanske forfatterne som skriver i dag. Tidligere utgivelser omfatter Caribou Island, Jord og Legender om et selvmord.

I David Vanns brennhete roman Goat Mountain er en elleve år gammel gutt ivrig etter å drepe sitt første dyr på familiens årlige hjortejakt. Men alt er ikke som det skal. Faren hans oppdager en krypskytter på eiendommen, en ranch på to og et halvt tusen mål i Nord-California, og viser ham til gutten gjennom siktet på riflen sin. Med denne enkle handlingen bryter tragedien løs, og liv blir ugjenkallelig smadret.
Fortellingen i Goat Mountain utspiller seg i løpet av en varm, infernalsk helg og handler om en familie som strever med å hanskes med en fryktelig forbrytelse og dens følger. David Vann har skrevet en uhyggelig og provoserende roman som utforsker våre råeste drifter og overbevisninger. Det er en skjellsettende leseopplevelse om blodsbånd og religiøse bånd, som definerer oss og gir oss trygghet, og konsekvensene av våre handlinger ? det vi skylder for det vi har gjort.
David Vanns forbløffende nye roman er mørk, forstyrrende og uutholdelig nervepirrende.
«Rystende ? Forfatterens beskrivelser av landskapet i Nord-California - krattene, skogen og fjellene er også mesterlige ? Denne nydelig utførte romanen kan anbefales dem som liker litterær prosa, men er ikke for de skvetne.» Library Journal
«Goat Mountain er kan hende hans ypperste, mest tankevekkende roman så langt.» Booklist
«Vanns tredje roman er hans råeste så langt: en nådeløs utforskning av å drepe, Gud og de unevnelige kreftene som skaper et dynasti av vold ? Denne boken er som all Vanns prosa: provoserende og ubarmhjertig.» Kirkus Reviews
«Fortellingen har kraft som en kule skutt fra en pistol.» The Economist

Til toppen

Flere bøker av David Vann: