God regnskapsføringsskikk (Heftet)

med kommentarer til lov og standarder

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 594
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205410374
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale God regnskapsføringsskikk
Boken omhandler regnskapsførerloven og god regnskapsføringsskikk og er den eneste i sitt slag.

For å kunne føre regnskap for andre kreves det autorisasjon fra Finanstilsynet. Denne boken gjennomgår reglene knyttet til autorisasjonsordningen og gir en grundig redegjørelse for og tolkning av de enkelte bestemmelsene i regnskapsførerloven og standardene for god regnskapsføringsskikk. I fremstillingen er det søkt å gi praktiske råd med hensyn til yrkesutøvelsen, blant annet gjennom utvalgte skjemaverktøy og eksempel på oppdragsdokumentasjon i vedlegg. I tillegg omtales tilsynsordningen i eget kapittel.
Denne andre utgaven av boken er dessuten utvidet med kommentarer til hvitvaskingsloven og risikostyringsforskriften, som begge er regelverk som gjelder for regnskapsførere. Boken er velegnet som oppslagsverk og retter seg mot både regnskapsførere som allerede er autoriserte, de som vurderer å bli det, og andre som ønsker å vite mer om hva som forventes av en leverandør av regnskapsførertjenester, herunder de plikter denne har i forbindelse med yrkesutøvelsen og overfor sine kunder. Det har også vært et siktemål at boken skal dekke studenters lærebehov innenfor temaet.
Forfatterne av boken har alle gode kunnskaper om regnskapsførerbransjen og det rammeverket som omgir den. Roy Kristensen, som i det daglige er høyskolelektor på BI, er mye brukt som foredragsholder på etterutdanningskurs for regnskapsførere og er ansvarlig for regnskapsførerutdanningen på Handelshøyskolen BI. Knut Høylie og Hanne Opsahl er begge fagansvarlige i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF) og utgjør sekretariatet for utvalget som fastsetter God regnskapsføringsskikk.

Til toppen

Andre utgaver

God regnskapsføringsskikk
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Knut Høylie, Roy Kristensen og Hanne Opsahl: