Greia med maneter (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 299
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The thing about jellyfish
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788205492851
Kategori: Barnebøker
Alder: 9 - 12
Omtale Greia med maneter
Denne fantastiske debutromanen om vennskap, sorg og undring vinner alles hjerter. Så vakker, så trist, så gjenkjennelig, så nydelig skrevet. Den suste umiddelbart inn på New York Times' bestselgerliste, og høster unison jubel fra anmelderne.Suzys bestevenninne, Franny, var flink til å svømme. En av de aller beste, faktisk. Derfor er det helt uforståelig for Suzy at akkurat hun skulle drukne. Det kan ikke ha skyldtes bare en ulykke. Sånt skjer ikke uten grunn! Det må ha vært en brennmanet - en av de virkelig farlige. Den frykinngytende Irukandji-maneten, for eksempel.
Siden hun for tiden ikke har andre venner, har bestemt seg for å slutte å snakke og derfor har nok av tid, setter hun alt inn på å bevise teorien sin. Selv om det innebærer at hun må reise verden rundt. Alene.
Men vennskapet med Franny var over lenge før Franny døde. Jenta Suzy hadde trodd skulle være hjertevennen hennes for alltid, hadde bestemt seg for at det var på tide å klatre på den sosiale rangstigen, og valgte den populære gjengen framfor den nerdete barndomsvenninnen. Og da Suzy, som en siste utvei, ville vise Franny at båndet dem imellom var sterkere enn alt, gikk det helt galt. Det lille som var igjen av vennskapet deres, var plutselig historie
Dette er en historie om vennskap, kjærlighet, sorg og død; om universets mangfold og mysterier, og at det kanskje finnes håp der ute - tross alt.

Til toppen

Andre utgaver

Greia med maneter
Bokmål Ebok 2016