Grunnleggende landmåling (Heftet)

Forfatter:

og

Bjørn Norheim (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 346
Illustratør: Norheim, Bjørn
Forlag: Gyldendal undervisning
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205449343
Kategori: Teknologi, transport og landbruk
Omtale Grunnleggende landmåling
Ny revidert utgave av Grunnleggende landmåling i fullfarge-trykk!

Grunnleggende landmåling spenner over et stort område innen geomatikk og tar for seg både tradisjonell oppmåling, satellittmålinger (GNSS) og fotogrammetri. I boka har en tatt konsekvensen av at geomatikeren i dag primært arbeider med planlegging og overvåking av måle- og beregningsprosessene, mens selve måle- og beregningsarbeidet er svært automatisert. Boka tar opp de nyeste metodene for måling og beregning i instrumentene i tillegg til de ulike prinsippene for beregningsarbeid. Teorien støttes opp av eksempler på beregning samt øvingsoppgaver bakerst i hvert kapittel.
Boka er beregnet til bruk ved grunnleggende utdanning i geomatikk ved høgskolene og universitetene, men den kan også brukes ved de tekniske fagskolene. I tillegg vil boka være et nyttig hjelpemiddel for alle som arbeider med geomatikk.
Boka erstatter den tidligere utgaven med samme tittel fra 1998, som igjen bygget på den første utgaven fra 1992.Denne nye utgaven er faglig oppdatert i pakt med utviklingen, og fagstoffet er organisert på en annen måte enn i tidligere bøker. Hensikten med omorganiseringen av fagstoffet er at måleutstyr med tilhørende målemetoder og beregninger skal få en mer sammenhengende omtale, slik de fleste lærestedene også underviser i stoffet.
Bla i boka her:

Til toppen