Grunnleggende regnskap 1 (Heftet)

finansregnskapet

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 440
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215034614
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Grunnleggende regnskap 1
«Grunnleggende regnskap 1. Finansregnskapet» er en kombinert lære- og arbeidsbok tilpasset det grunnleggende kurset Finansregnskap i plan for bachelor i økonomi og administrasjon. Boken er dessuten velegnet til andre grunnleggende kurs i regnskap. Kombinasjonen lærebok og arbeidsbok gjør den også svært egnet til selvstudier.Boken gir full innføring i hva regnskap er, hvordan regnskap føres, hvilke krav som stilles til regnskapet, regnskapsføring for ulike foretaksformer, regler for regnskaps- og bokføringsplikt, drøfting av etiske problemstillinger m.m. Den inneholder dessuten bokføringsloven, bokføringsforskriften og regnskapsloven.

Boken er lagt opp etter dagens kontoplanstandard. Den inneholder en rekke oppgaver, hvor studentene kan skrive rett inn i boken. Det finnes også flervalgspørsmål og spørsmål av typen rett/galt etter hvert kapittel.

Hvert kapittel innledes med en kort presentasjon av en norsk bedrift, for å gi studentene en innføring i litt av grunnfjellet i vårt næringsliv.

4. utgave er gjennomgående oppdatert mht. lover, regler og forskrifter.

Boken har en egen nettside, www.nettressurser.no/regnskap, som blant annet inneholder løsningsforslag til oppgavene i boken og nyttig støttemateriale for foreleserne.

Til toppen

Flere bøker av Asbjørn O. Pedersen og Kjell Gunnar Hoff: