Grunnleggende regnskap 2 (Heftet)

analyse av finansregnskapet

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 384
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215034621
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Grunnleggende regnskap 2
«Grunnleggende regnskap 2. Analyse av finansregnskapet» er den andre boken i Universitetsforlagets læreverk i grunnleggende finansregnskap for bachelorstudiet i økonomi og administrasjon.Mens «Grunnleggende regnskap 1. Finansregnskapet» gir en full innføring i hvordan et regnskap føres og hvilke krav som stilles til det, viser denne boken hvordan regnskapet kan brukes for å analysere virksomhetens lønnsomhet, likviditet og soliditet. Boken drøfter også kontantstrømanalyse, verdivurderinger, konsernregnskap og skatt.
Det kritiske søkelyset er gjennomgående, og problemstillingene er i stor grad hentet ut fra norske bedrifters regnskapstall. Dette gjør boken svært virkelighetsnær.
Denne tredje utgaven er gjennomgående oppdatert til nye lover, regler og forskrifter.
Det er flere oppgaver til hvert kapittel i boken, i tillegg til flervalgspørsmål og påstandsoppgaver av typen rett/galt.
«Grunnleggende regnskap 2. Analyse av finansregnskapet» har en egen nettside, www.nettressurser.no/regnskap, som inneholder løsningsforslag til flere av oppgavene i boken og ekstra oppgaver for studentene, og nyttig støttemateriell for foreleserne.

Til toppen

Flere bøker av Kjell Gunnar Hoff og Asbjørn O. Pedersen: