Gul bok (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 286
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205538214
Kategori: Romaner
Omtale Gul bok
Etterlengtet ny roman fra forfatteren av «Tante Ulrikkes vei».

Mani er nyutdannet økonom og har nettopp fått jobb i Oppvekstdepartementet. Han er en ung mann som bor sammen med faren sin i en leilighet på Haugenstua, og som har en kjæreste han tror han skal gifte seg med. Helst ville han ha brukt evnene sine i det private næringsliv, der prestisjen og pengene sitter, for han er smertelig klar over at både kjæresten og miljøet rundt ham bare ser med forakt på «offentlig sektor». Lavt lønnet er det også.Den nye jobbtilværelsen innebærer tilpasning til en helt ny verdiskala, der en gammel leilighet i Gamlebyen er mer ettertraktet enn Manis nye, og dyre, leilighet på Skillebekk, og der Manis faste kebabsjappe er «genuin» og rangeres høyere enn Theatercaféen. Samtidig blir Mani også en stolt bidragsyter til det store felles prosjektet som kalles Staten.
Gul bok er en roman om klasse og tilhørighet, om livet vi lever og rammene rundt det. Det er også en fortelling om hvor man kommer fra og hvor man er på vei. Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.

Til toppen

Les den i et sug!
Guri Hjeltnes, VG

Andre utgaver

Gul bok
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Gul bok
Bokmål Ebok 2020
Gul bok
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Zeshan Shakar:

Anmeldelser Gul bok

«Zeshan Shakar står fram som en forfatter av de sjeldne: Han har et rikt stoff fra ulike kulturer, setter et skarpt blikk på omgivelsene og skriver med humor, alvor og varme. […] Gul bok fremstår gjennomarbeidet og inspirerende skrevet, samtidig som Shakar viser fram et åpenbart skjønnlitterært talent. Her er vakre vendinger og overraskende metaforer, små og store tråder som nennsomt veves sammen, gode replikkvekslinger og lavmælte scener, sosiale og kulturelle forskjeller i fleng, samt en herlig detaljrikdom fra musikk, teknologi, sleng og språk blant unge på hovedstadens østkant, og treffende observasjoner fra regjeringskvartalet. Alt i en liten raffinert roman.»
Guri Hjeltnes, VG (terningkast 6)

«Et fortellertalent utenom det vanlige. […] Med Gul bok viser Shakar at Tante Ulrikkes vei på ingen måte var noe blaff, men snarere starten på et stadig mer lovende forfatterskap.»
Erlend Lisberg, Bergens Tidende (terningkast 5)

Til toppen