Gutten til Gustav av Leif G.W. Persson (Ebok)
Ebok

Gutten til Gustav (Ebok)

fortellingen om en klassereise

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.38 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
Originaltittel: Gustavs grabb
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788251657402
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Gutten til Gustav
Historien om en klassereise - krimkongen Leif GW Perssons egen klassereise. En reise like spennende som en kriminalroman, som på mange måter forandret hele hans liv.

Her beskriver han barndommens gater, oppveksten i arbeiderstrøket på Gärdet i Stockholm og gapet mellom borgerskap og arbeiderklasse. Han forteller om moren som alltid er syk, eller sier hun er syk. Farmor ? god og varm og som dufter av varme boller. Morfar ? alltid med en tykk lommebok med fem rom og gummistrikk rundt. Men fremfor alt forteller han om pappa, bygningsarbeideren Gustav, med de store hendene og det store hjertet, som alltid har tid til ham.

Det er det glade 50-tall, guttene leker politi og røver, og ingenting ondt kan skje. Men så blir Leifs pappa utsatt for en arbeidsulykke, og hele hans trygghet blir rykket vekk under føttene på ham. Leifs guttedrøm om å bli mesterdetektiv slipper aldri taket i ham, og målbevisst løser han billett på klassereisen. Detektiven slipper ikke forstørrelsesglasset før han er fremme.

Til toppen

Flere bøker av Leif G.W. Persson: