Håndbok for styremedlemmer i boligselskaper (Innbundet)

Forfatter:

Knut Stadheim (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 599
Illustratør: Stadheim, Knut
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215005713
Kategori: Jus
Omtale Håndbok for styremedlemmer i boligselskaper
Håndbok for styremedlemmer i boligselskaper gir en oversikt over hvilke lover og relger som gjelder for borettslag, eierseksjonssameier og boligaksjeselskaper. Videre finner du en rekke forslag til praktiske rutiner, regler og retningslinjer til bruk i behandlingen av forskjellige saker som kan oppstå i boligselskaper.

Felles for boligselskaper er at de skal ha et styre som skal forvalte den daglige driften. De som blir valgt inn i slike styrer er som regel "vanlige" beboere uten spesiell styreerfaring eller juridisk kompetanse. Forfatteren har derfor lagt stor vekt på å skrive på en måte som også ikke-jurister skal forstå.

Siden forrige utgave kom ut, har det kommet ny lov om borettslag (lov 6 juni 2003 nr 39) og mye ny rettspraksis. Det er tatt inn en rekke nye kapitler, blant annet om vedtektsbestemmelser, fellesutgifter, rehabilitering og utbygging av fellesareal, samt en samlet fremstilling om HMS-rutiner (lovpålagt internkontroll).

Boken har et fyldig stikkordregister som er nyttig hvis du vil bruke den som oppslagsverk. Utdrag fra de mest sentrale lovene er tatt inn som vedlegg i boken.

Til toppen