Handleplikt, kommandomyndighet og lydighetsplikt i operativt politiarbeid (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 928
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205486881
Kategori: Jus
Omtale Handleplikt, kommandomyndighet og lydighetsplikt i operativt politiarbeid
Boken tar for seg blant annet politiets handleplikt, kommandomyndigheten og lydighetsplikten.

Denne boken omhandler politiets handleplikt i operativ virksomhet, og kommandomyndigheten og lydighetsplikten som korrigeringsmekanismer for tjenesteutførelsen i disse situasjonene. Videre behandles hovedtrekkene i reaksjonssystemet ved brudd på disse plikt- og myndighetsforholdene.
Handlepliktens rettslige grunnlag og innhold drøftes i lys av menneskerettighetene, opportunitetsprinsippet, bistandsplikten, lydighetsplikten, fullmaktene og effektueringsprinsippene som gjelder i forholdet mellom stat og borger. Forfatteren behandler også handleplikten og lydighetsplikten ved farlige oppdrag.
Målgruppen er ansatte i politiet og påtalemyndigheten, dommere, advokater og andre som må forholde seg til politiets arbeid. Ragnar L. Auglend er forsker ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Han har blant annet vært avdelingsdirektør i Politiavdelingen i Justisdepartementet, by-/tingrettsdommer og politimester i Sarpsborg og Hordaland. Han har også vært sjef for Politihøgskolen. Auglend har i en årrekke arbeidet med politirettslige emner, både som utreder og forfatter, i tillegg til at han har undervist i politirett ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Til toppen

Flere bøker av Ragnar L. Auglend: