Hannah, Blåmagi og den røde reven (Innbundet)

Forfatter:

Inger Lise Belsvik (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 56
Illustratør: Belsvik, Inger Lise
Forlag: Bien forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299955515
Kategori: Barnebøker
Alder: 9 - 12
Omtale Hannah, Blåmagi og den røde reven
Hannah vil gjerne at rever og andre ville dyr skal leve et liv i frihet. Kan alver og en enhjørning hjelpe henne med å redde revene fra fangenskap?
- Se på dette berget, sier Morgenstråle, - Her er det en liten uthuling. Den har ikke alltid vært der. Ser du at det stadig renner vann ned i den? Over lang tid har vannet klart å bevege på småstein i bunnen og det har blitt en fin skål. Morgenstråle smiler mot Hannah som bøyer seg ned og fanger opp noen av vann dråpene. Du er en av dråpene! sier Morgenstråle og smiler. Hannah liker tanken. Hun kan være den lille dråpen som sammen med mange andre blir til noe større som forandrer verden. Kanskje hun kan være med på å få det til å gå opp for folk at de må behandle dyr og mennesker med respekt og kjærlighet?

Boken er et relevant eventyr om alver og dyr, mennesker og fantasi. Det handler om vennskap og det nære, barns forhold til dyr og rettferdighet for store og små. Gjennom Hannah blir vi kjent med alver og en enhjørning, skapninger som i teksten kan oppleves som naturnære og kloke.
Den eventyrlige og likefullt nære fortellingen gir grobunn for en videre debatt og tankegang omkring dyrevelferd
I boken er der en sterk vilje til forandring, og en iboende oppmuntring om å ta et tak dersom en opplever urett.

De varme illustrasjonene er skapt av den prisvinnende illustratøren Inger Lise Belsvik. Sammen med teksten danner de en barne- og ungdomsbok som er modig og særegen. Boken er skrevet av Grete Belinda Solberg Barton

Til toppen

Flere bøker av Grete Belinda Solberg Barton: