Hardyland (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 464
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230016596
Kategori: Krim og spenning
Omtale Hardyland
Hardyland er en krim som pensles ut mens Tom, eieren av et dykkerfirma, jakter på sannheten rundt verdens største skipskatastrofe: Den ukjente historien om statsminister Mowinckels «Goya» som sank med 7200 flyktninger. Hardyland er også historien om en glemt bydel og om kollektive livsløgner. Mellom anekdoter fra gatelivet i Hardyland slaktes hellige kyr fra norgeshistorien. Dels av en gassverksarbeider som er berømt i Sovjet, ukjent i Norge, men helt med stor «H» i Hardyland. Dels av en uglesett frontkjemper med kunnskaper ervervet fra daglig deltakelse ved studiesirkler i Stalins slaveleirer - for å få en ekstra kopp suppe i skrotten.
Samtidig er Hardyland en familiekrønike, en beretning om vennskap og om intellektuelle evner som forkvakles av isolasjon og hevnlyst. Historien brettes ut mens Tom ligger i dekning på et loft. Han forteller til sindige Borghild som daglig bringer ham forsyninger. Utenfor skjulestedet lusker utenlandske agenter: Tom må elimineres! Bare slik kan dramatiske hemmeligheter forbli på havets bunn.

Rolf Eriksen (f 1952) debuterte i en antologi på Gyldendal forlag i 1976.
Siden har han utgitt Musikk fra en blå drakt (1994) og Bilder fra byens idrettsliv (1999) på Eide forlag. I dag har han "sponsoravtale" med Statens pensjonskasse og kan behandle tabu og ubehagelige fortielser uten å frykte for jobb eller karriere.

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: