Havets velde (Innbundet)

sjøfortellinger

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 448
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249504565
Kategori: Essays og antologier
Omtale Havets velde
I august 2006 får verden høre den utrolige nyheten om at tre meksikanske fiskere har overlevd ni måneders drift tvers over Stillehavet i en liten fiskebåt. Er en slik ferd virkelig mulig? Jon Michelet prøver å besvare dette spørsmålet ved å skrive en fortelling om de tre fiskernes odyssé, basert hva som kan dokumenteres.

Han forfølger tematikken overlevelse på havet, og gir seg i kast med å skrive om lange ferder i små farkoster etter norske krigsforlis under 2. verdenskrig. Han forteller om de ni sjømennene fra Moldanger av Bergen som drev på Atlanterhavet på to sammenbundne redningsflåter i 48 døgn, og greide seg mot alle odds. Og han skriver fortellinger om dramatiske livbåtferder i tropisk farvann etter senkningene av "Woolgar" av Tønsberg, "Aramis" av Flekkefjord og Oslo-skipene "Høegh Silverdawn" og "Ferncastle". Han beskriver voldsomme angrep på norske skip med sivile sjøfolk fra mange nasjonaliteter om bord, utført av japanske bombefly, tyske ubåter og tyske raidere.

Opp mot sjøkrigens brutalitet stiller Jon Michelet menneskets evne til å berge seg under umenneskelige forhold, takket være samhold, disiplin og heltemot. Han blander det dokumentariske stoffet med selvbiografisk materiale, og med diktning. Resultatet blir et stort knippe særegne, spennende sjøfortellinger, preget av Michelets unike kunnskaper og båret fram av hans fortellerkunst.

Til toppen

Andre utgaver

Havets velde
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Havets velde
Bokmål Heftet 2008
Havets velde
Bokmål Ebok 2013
Havets velde
Bokmål Innbundet 2017
Havets velde
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Jon Michelet: