Helioskatastrofen (Innbundet)

Forfatter:

Monica Aasprong (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 126
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Helioskatastrofen
Oversatt av: Aasprong, Monica
ISBN/EAN: 9788249511969
Kategori: Romaner
Omtale Helioskatastrofen
En tolvårig jente fødes. I glinsende rustning springer hun ut av sin fars hode og kløyver det. Han står på gulvet i blodet og skriker. Hun løper naken ut i vinterkulden.

Faren blir innlagt på sykehus med diagnosen schizofren. Jenta fanges opp av naboene, som kontakter barnevernet. Hennes historie er for utrolig og uforståelig, men hittebarnet får navnet Anna og blir plassert i en trygg, vanlig familie med mor og far og to fosterbrødre.

Men i denne normaliteten er pinsemenigheten nærmeste nabo. Dit inn dras Anna - til ekstase og tungetale. Hun blir en stjerne, folk kommer for å høre og se. Men taler hun virkelig i tunger, eller er det et annet språk? Selv har hun ett brennende ønske: å treffe sin far igjen.

"Helioskatastrofen" er en moderne Athene-myte. Den er en klagesang om savnet av en far og om ikke å kunne bære sin fulle kraft. Om en følelse av å komme fra et sted altfor nær solen.

Til toppen

Andre utgaver

Helioskatastrofen
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Linda Boström Knausgård:

Anmeldelser av Helioskatastrofen
"Forbausende lett, innsiktsfullt og hverdagslig om krigergudinnen Anna som blir lagt i remmer."
Cathrine Krøger, Aftenposten

"Linda Bostrøm Knausgårds språk er varmt av følelser, kaldt av innsikt, men aldri lunkent. Metaforene slår gnister når hun forteller om hvordan Anna som en gudinne fødes av sin fars panne, og skjener ut i en bane med kurs mot kunst og innleggelser. En roman som tar for gitt at ord kutter, skjærer gjennom, løfter og tynger - det er derfor man veier dem på gullvekt"
Ane Farsethås, Morgenbladet 

Årets beste bøker 2013 (anm. av svensk utgave)
"Det er enkelt og det er stort om jenta som kom for nær solen. Helioskatastrofen lyser!"
Maria Edstrøm, Kultunytt, Sveriges Radio P1

"Boström Knausgårds forfatterskap er offensivt og friskt. Det blir bare bedre og bedre."
Anna Hallberg, Dagens Nyheter

"Helioskatastrofen er en innsiktsfull beretning om psykisk sykdom og savnet av en far. Linda Boström Knausgård lykkes i å fylle den ganske ensformige sykehustilværelsen med en så sterk og så poetisk spenning at man faktisk blir fanget og leser uten å miste en eneste detalj."
Ingrid elam, Kulturnyheterna, SVT

"Linda Boström Knausgårds barndomsskildring er myte og realisme på samme tid … Det finnes ingen hud mellom den som leser og det som er skrevet. Å bli tvunget til å lese slik er smertefullt og umistelig."
Maria Küchen, Sydsvenskan

"Boström Knausgårds stil er magisk, hallusinatorisk og veldig poetisk. Det er lidenskapelig, raffinert og klart som kaldt vann."
Lidija Praizovic, Aftonbladet

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: