Hellige skrifter i verdensreligionene (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 204
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349023
Kategori: Religion, historie og filosofi
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Omtale Hellige skrifter i verdensreligionene
Vi lever i en tid hvor tekster, skrifter og bøker i stor grad er ferskvare. Noen skrifter er imidlertid bevart gjennom lang tid, uten å ha mistet sin aktualitet. Gjennom århundrer har de hatt vesentlig betydning for hvordan vi definerer oss selv som mennesker. De gir retningslinjer for hva som er sant og rett, galt og uetisk. Gjennom historien har de vært bærere av religion og kultur, og står også i dag som noen av de aller viktigste bøkene i vår kultur. Vi snakker om verdensreligionenes hellige skrifter. I vår globaliserte verden er kunnskapen om de store tekstene og de levende religionene helt essensiell for den som vil forstå det samfunnet han eller hun er en del av.

Hellige skrifter i verdensreligionene er et unikt verk i norsk sammenheng. Det gir en samlet og systematisk innføring i de hellige skriftene til jødedommen, kristendommen, islam, hinduismen og buddhismen, skrevet av noen av Norges fremste eksperter.

Boka inneholder bidrag fra Anders Aschim, Jens Braarvig, Nora S. Eggen, Gunnar Haaland, Knut A. Jacobsen, Årstein Justnes, Kåre A. Lie og F. LeRon Shults.

Til toppen

Flere bøker av Jens Braarvig og Årstein Justnes: