Helvetesilden (Innbundet)

Serie: Konrad Sejer 12

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Konrad Sejer
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202438241
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Helvetesilden

To alenemødre og sønnene deres. Mamma Mass lever alene med Eddie. Han er trygdet og svært overvektig, og dagene brukes til kryssord, kanelgifler og søking på nettet. Tore på sporet er yndlingsprogrammet, og snart vokser ønsket om å finne farens grav; den faren han aldri kjente.
For Bonnie som er hjemmehjelp for eldre, er dagene et evig slit med anstrengt økonomi, tungt arbeid og omsorg for lille, forsiktige Simon. Et uventet brev gir dem grunn til å se lyst på fremtiden.
Drapet på de to i campingvognen er brutalt også for Konrad Sejer, og sporene leder i mange retninger. Hvem har hatt motiv for å drepe Bonnie og Simon?

Til toppen

Vinner av Rivertonprisen 2014

Andre utgaver

Helvetesilden
Bokmål Lydbok MP3-CD 2014
Helvetesilden
Bokmål Ebok 2014
Helvetesilden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Helvetesilden
Bokmål Heftet 2015
Helvetesilden
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser Helvetesilden

​«Og som Ibsen skriver Fossum et nydelig språk – presist, bildeskapende, ikke ett overflødig ord (...) Igjen er det en fornøyelse å møte parhestene Sejer og Skarre.(...)Her får de satt alle sine gode egenskaper på prøve, og igjen består de prøven med glans. Det gjør også Karin Fossum.»
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende

 

"Hun skriver kvalitetskrim av ypperste, internasjonal klasse. Nå slår hun til med en roman som etter min mening må være en av hennes aller beste. Den bærer tittelen Helvetetsilden. Så skakende, medrivende og smertefull at man gir seg ende over.(...) Hadde det vært flere øyne enn seks på terningen, hadde denne romanen fått dem."

Finn Stenstad, Tønsberg blad

 

"Intrikat og overraskende"

Helge Ottesen, Varden

 

"Karin Fossum er den litterært sterkeste av de norske krimforfatterne (...) Komposisjonen er god, og flere av karakterene i «Helvetesilden» vil leve i lenge etter endt lesning."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

"Karin Fossum er en mester i å beskrive folks strevsomme liv. Vi klarer å forstå hvordan et uhyrlig dobbeltdrap kan finne sted, og Fossum skriver med et godt og kjærlig blikk for detaljer og relasjoner.

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

 

"Det er en fryd å få være med på sammensyingen av de tre parallelle historiene. Der er forfatteren i sitt ess. Og måten hun forklarer forbrytelsen på og hva som ligger gjemt i galskapens skygge, avslører en empatisk logikk som mange i vårt samfunn har veldig mye å lære av. Karin Fossum er i sannhet noe for seg selv."

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

 

"Med vårens roman Helvetesilden har Karin Fossum skrevet en av sine beste krimfortellinger.(...) Nettopp dette blikket på hverdagen, på levende menneskers strev med å få livet til å henge sammen, er Fossum en mester til å hente fram i sin skrivekunst. Hun gjør det i en dempet tone, med en aldri sviktende omtanke for sine karakterer.(...) I Helvetesilden nærmer fortellingen seg et punkt som kan kalles hjerteskjærende mer enn uutholdelig spennende. Karin Fossum viser med sin siste roman at hun står i en særklasse som krimforfatter."

Turid Larsen, Dagsavisen

 

"Karin Fossum er i flytsonen. (...) hun leverer fra seg det som må være en av hennes mest inntrengende og bevegende romaner. En forfatter på høyden av sin skaperkraft."

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

"Karin Fossum leverer igjen et imponerende stykke arbeid – intet mindre.."

Liv Lysaker, LO-Media

Til toppen

Utdrag
Hunden Frank la seg under bordet, der hadde han en gammel dyne, og før han la seg ned tråkket han rundt og lagde et rede. Sejer gikk til vinduet. Fra kontoret hadde han utsikt over elva, som nå, i juli, var sterkt traffikert av små og store båter, og en og annen ivrig sjel i kajakk. Han så en svanefamilie og en gammel mann med brødskalker, og noen unger som badet i den strie, iskalde strømmen.
   Sejer gikk i sitt fem og femtiende år, var lang og mager og grå med skarpe trekk. Fortsatt var det slik at kvinnene snudde seg og så etter ham når han gikk gjennom byen. Han visste at han måtte gi seg om noen få år, at andre sto klare til å ta over. Tanken på å bli pensjonist irriterte ham grenseløst. Hva skulle han da ta seg til? Sitte på balkongen med en romslig whisky, spille Monica Zetterlund og gå tur med Frank? Han gikk over gulvet og satte seg ved skrivebordet, åpnet den øverste skuffen og tok ut en bunke med fotografier av de to døde, mora og barnet. Han visste at bildene ville forfølge ham, de ville stadig vende tilbake i tankene når han ble gammel. Først, litt på avstand, den gamle campingvogna. Den var hvit med en mørk stripe under vinduet, og på baksiden sto ordet Fendt med bokstaver av sølv. Et par av polakkene som arbeidet på den tilhørende gården, hadde pleid å bo der før den ble for dårlig, etterhvert flyttet de inn på staburet som hadde plass til fire. De kom i mai og reiste hjem i november. Sejer hadde aldri eid noen campingvogn. Han hadde en hytte på Sandøya, og der tilbrakte han noen uker om sommeren, likevel hadde han alltid sett på campingvognene som noe godt. Et lite hus på hjul, og menneskene inni som snegler, lykkelige på vei til havet og til sol og sommer. Slik ville det ikke bli fra nå av. For alltid etter dette, når han ble liggende etter en vogn på veien, ville han tenke på kvinnen og barnet. Et eller annet sted satt drapsmannen og lyttet etter sine forfølgere. Kanskje sto han ofte ved vinduet og stirret ut.

Til toppen

Bøker i serien

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: