Her og nå (Innbundet)

brev (2008-2011)

Forfatter:

og

Mona Lange (Oversetter) Børge Lund (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 269
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Here and now
Oversatt av: Lange, Mona og Lund, Børge
ISBN/EAN: 9788203218293
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Her og nå

Her og nå

Hvis du virkelig ønsker å bli kjent med en forfatter, må du lese hans brev. Og enda bedre er det når du møter to forfattere som gjennom sine brev til hverandre finner gjensidig respekt, inspirasjon og vennskap, slik nettopp New York-forfatteren Paul Auster og nobelprisvinneren og sørafrikaneren J. M. Coetzee har gjort.

Her og nå er en dialog mellom to gode forfattere, som ble gode venner. I løpet av tre år er de i brevene sine innom de fleste temaer, fra sport til farsrollen, filmfestivaler til incest, filosofi til politikk, fra finanskrisen til kunst, døden, familien, ekteskapet, vennskap og kjærlighet.

Paul Austers og J.M. Coetzees korrespondanse gir et intimt og ofte morsomt portrett av disse to mennene idet de utforsker kompleksiteten av det som er her og nå. Det er refleksjoner fra to skarpe intellektuelle, men vi ser også tydelig hvilken glede de har av hverandres vennskap.

Til toppen

Anmeldelser Her og nå

"Alt i alt er boken befriende selskap: To voksne menn som samtaler fritt og innsiktsfullt om den verden som omgir oss nå. Slikt er ikke hverdagskost."
Frode Hemlich Pedersen, Bergens Tidende

"Skarpe, intellektuelle refleksjoner over verdens tilstand og sportens dårskap  er bare noe av det man får servert av de to aldrende herrene (...)"
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen