Himmel over alt (Heftet)

dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 76
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230018293
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Himmel over alt
Anne Myrhaug Winge hadde sin oppvekst i Harstad-området på 50- og 60-tallet. Far var lærer og mor husmor. Selv ble hun heimkunnskapslærer. Etter mange år i skolen nordpå, flyttet hun sørover med sin familie på slutten av 80-tallet. Det ble en større utfordring enn hun hadde forutsett, og diktskriving ble en måte å bearbeide savnet av heimtraktene. Diktene hun hadde skrevet gjennom tretti år, har hun samlet i boka «Lys over barndommens rike». Den kom ut i 2016. Boka fikk god mottakelse. Flere begynte å spørre etter neste bok. Dette ga inspirasjon til videre skriving.
I boka «Himmel over alt», reflekterer hun over verdier hun fikk med i barndommen, verdier som har fulgt henne gjennom livet. Over hverdagen hvilte gudstru og humor. Noen av diktene har stått på trykk i lokalavisene og har blitt brukt til opplesning ved ulike anledninger. Andre er skrevet på bestilling. Anne Myrhaug Winge har som lærer hatt en særskilt interesse for elever med spesielle vansker. Hun har deltatt i lokalpolitikken i Ås, og vært aktiv innen kirke og kulturliv. Hun er mor til to og mormor til fire. Velkommen til å lese diktene!

Anne Myrhaug Winge har sin utdanning fra Tromsø Lærerhøyskole, Eik Lærerhøyskole og Stabekk høyskole. Hun har vært ansatt ved Skånland skole i Troms og Ås videregående skole i Akershus i tilsammen 40 år.

Til toppen

Flere bøker av Anne Myrhaug Winge: