Himmelbjørnens skog (Heftet)

Serie: Folket på Finnskogen 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202362591
Kategori: Romaner
Omtale Himmelbjørnens skog
​Bok 2 om folket fra Finnskogen.

Himmelbjørnenes skog er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste romanen Det vokser et tre i Mostamägg (2009). Vi er igjen på Finnskogen på 1800-tallet. I Tanelis fravær strever Lina, Oluf, guttungen Jussi og de ander barna med å sette opp igjen det nedbrente torpet Mostamägg, men så trues det med fogdens folk, bygger de ikke på lovlig grunn? Den medrivende handlingen tar oss også med til datidens Christiania og Akershus festning, hvor slavene hugger stein til byens nye universitet.

Til toppen

Andre utgaver

Himmelbjørnens skog
Bokmål Innbundet 2010
Himmelbjørnens skog
Bokmål Ebok 2011
Himmelbjørnens skog
Bokmål Heftet 2013
Himmelbjørnens skog
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser av Himmelbjørnens skog
"Britt Karin Larsen har skrevet nok en vakker og klok roman fra Finnskogen. (...)Jeg blir beveget som leser, for om Britt Karin Larsen skriver om folk som kunne vært prototyper fra historiebøkene, så gjør hun dem levende, gjennom språk, drømmer og overlevelsesvilje. Psykologiske portretter er noe hun behersker, Britt Karin Larsen. (...)Mer!"
Anne Cathrine Straume, NRK

"Dette er en forfinet serieroman. (...).Det er tilsynelatende enkelt fortalt, men det er også sympatisk, innlevelsesfullt og klokt. Det er ærbødig, ikke minst overfor den skogfinske kulturen og de generasjoner av «torpare» som har tilbragt hele liv i de dype skoger." 
Kjell-Richard Landaasen, Vårt Land

Fantastiske fortellinger fra Finnskogen
"Himmelbjørnens skog er en uventet frodig beretning, rå i utrykket og samtidig sofistikert. Herlig!"
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Språklig finfølelse
"Himmelbjørnens skog følger fint opp Det vokser et tre i Mostamägg, som utkom på forsommeren i fjor. Denne leser er fortsatt like imponert.(...)Slik kan Larsen uten å nøle eller blunke ta opp temaer og handlingsgang med usvikelig sentimentalitetstilknytning, uten noen gang å deise uti det klissete og det lettrørte.  
Terje Stemland, Aftenposten


"Igjen har Britt Karin Larsen skrevet en vakker og øm roman, om mørke og uforstand, men enda mer om evnen og viljen til å overleve, og ikke minst om kjærligheten som den bærende overlevelseskraften."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad


"Detaljene kommer utsøkt fram i Britt Karin Larsens særdeles kunnskapsrike og nøkterne, men samtidig berørende og bevegende fortelling. (...)Språkkunstneren Larsen blir bare bedre og bedre; Himmelbjørnens skog er en ren lyst å lese."
Knut Fjeld, Østlendingen

"Britt Karin Larsen er en god forteller, med en karakteristisk stil."
Ivar Olstad, Gudbrandsdølen Dagningen

"Britt Karin Larsen er både dramatisk og lavmælt i sin beretning, og det i en prosa utrolig stram og dirrende av kraft. Jeg kan nesten ikke vente på neste bind, for Britt Karin Larsen er en stor forfatter."
Anne Schäffer, TARA

Til toppen

Bøker i serien