Himmelens fange (Innbundet)

Forfatter:

Kari Risvik (Oversetter) Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 378
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: El prisionero del cielo
Oversatt av: Risvik, Kari og Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788205426887
Kategori: Romaner
Omtale Himmelens fange
Vi er i Barcelona julen 1957. Det er ett år siden Daniel og Bea giftet seg, de har fått sønnen Julian og bor sammen med faren til Daniel i bokhandelen Sempere & sønner. Fermín jobber fremdeles der, og nå er han travelt opptatt med å forberede sitt nært forestående bryllup med Bernarda. Men noe ser ut til å plage ham.

En morgen da Daniel er alene i bokhandelen kommer en merkelig, haltende mann inn. Han får øye på en av de dyreste bøkene i butikken, en vakkert illustrert utgave av Greven av Monte Cristo. Den fremmede kjøper den dyrebare boken. Så, til Daniels store sjokk, skriver han i den: "Til Fermín Romeo de Torres, som kom tilbake fra de døde og holder nøkkelen til fremtiden."

Daniel kan ikke motstå fristelsen til å følge etter den haltende mannen, noe som leder ham til en gammel fortelling om fangenskap, forræderi og en farlig rival ... En fortelling som ender med et besøk på De glemte bøkers kirkegård.

Hvem er denne mystiske skikkelsen, og hva ønsker han seg av Fermín? Svaret finnes i en mørk hemmelighet som har ligget begravet i to årtier, i en gammel fortelling om voldsom og brå død, i fangenskap og forræderi.

Her finnes altså alt: Kjærlighet, mystikk, død, sjalusi og ikke minst mange litterære referanser. Alt dette gir til sammen en forførende leseropplevelse der alt annet rundt deg kan få lov til å forsvinne et lite øyeblikk. Det er ikke annet å si enn: GOD LESING!

Til toppen