Himmlers kokk av Franz-Olivier Giesbert (Ebok)
Ebok

Himmlers kokk (Ebok)

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.3 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: La Cuisiniére d'Himmler
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788253037196
Kategori: Romaner
Omtale Himmlers kokk
I denne fengende historien møter vi den ustoppelige og livsglade 105-årige kokken Rose. Hun har overlevd hele det 20. århundrets kriser og kriger, uten noen sinne å miste humøret eller sansen for de jordiske gleder, enten det dreier seg om mat eller menn. Hun har vært gjennom det meste, fra det armenske folkemordet, andre verdenskrigs Europa og kulturrevolusjonen i Kina, men har holdt hodet høyt og fortsatt ufortrødent framover.Giesberts roman har truffet leserne med sin unike fortellerstemme og uimotståelige hovedperson. Dette er en medrivende og drivende godt skrevet fortelling om europeisk historie de siste hundre årene, med Rose som et dynamisk og ubetalelig sentrum i fortellingen. Som en bonus får vi servert noen av favorittoppskriftene hennes til slutt, og slik blir dette også en miniatyr-kokebok utenom det vanlige. En øyeblikkelig leserfavoritt!

Til toppen

Anmeldelser av Himmlers kokk

«Rose er monumental … og vanvittig sympatisk.» 
L’Express

«Rose er et av disse menneskene man ikke glemmer … Giesbert oppsummerer århundret med en finmeislet stil, raseri og følelser. I bunn og grunn er han en munter opprører.» 
Le Nouvel Observateur

«Minnene til dette vitnet til historien kombineres med kjærlighetshistorien og etterforskningen i denne strålende romanen, der det frimodige og seriøse underbygges av litterær eleganse og stor sjarm.» 
Le magazin littéraire

«En bankett? Helt klart: Franz og Rose sin bankett. Forfatteren har moret seg godt. Vi også.» 
Culture Livre

«Hvis du liker aubergine à la provençale og fransk karamellpudding, så kast deg over romanen til Franz-Olivier Giesbert.» 
Femina
  

"En perle av humoristisk alvor om menneskets ondskap. Fortalt av en 105 år gammel "gal kjerring" med bein i nesa og en Glock 9mm i veska! Fornøyende lesing, takk Pax!"
Per Erik Tobias Sederholm

Til toppen