Historia om Ivar Aasen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 376
Forlag: Samlaget
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788252174472
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Historia om Ivar Aasen
Ivar Aasen reiste lengre enn Marco Polo, hadde bøker på minst 20 språk og hugsa alt han hadde lese éin gong. Han var bondesonen og vegarbeidaren som moderniserte Noreg, grunnla den nynorske diktekunsten og blei ein internasjonalt respektert språkforskar.

Berre 22 år gamal bestemte Ivar Aasen seg for å finne det språket som alt var på folkemunne, og gjere dette til det norske språket. Offentleg sa han det først 16 år seinare, og laga seg ein grenselaust ambisiøst arbeidsplan. Lesaren blir med Aasen landet rundt og livet gjennom i arbeidet hans med å oppfylle planen. Rekk han det han må få gjort?

Til toppen

sjelden har jeg vel lest en biografiforfatter som viser tilsvarende oversikt og forståelse for sitt stoff

Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Historia om Ivar Aasen
Nynorsk Ebok 2013
Historia om Ivar Aasen
Nynorsk Heftet 2014

Flere bøker av Ottar Grepstad:

Anmeldelser Historia om Ivar Aasen

"Lett, ledig og særdeles velskrevet innføring i livet og virket til Ivar Aasen, som kommer til den store språkmannens 200-årsjubileum...Grepstad lykkes med oppgaven til terningkast seks, for sjelden har jeg vel lest en biografiforfatter som viser tilsvarende oversikt og forståelse for sitt stoff."
Sindre Hovdenakk, VG

"Ottar Grepstads bok av året, Historia om Ivar Aasen, er mer enn velskrevet, den er formfornyende.Grepstad gjør ikke skam på den litterære og kulturelle tradisjonen han står i. Språket er preget av lun humor og fyndig språklek.Grepstads gode grep består av at han ikke bruker kildene til å skape et narrativt univers, men innlemmer beskrivelsen av kildene i fortellingen."
Ivo de Fiueiredo, Morgenbladet

"Som om Aasens ånd har tatt bolig i biografien, er språket enkelt og presist. Grepstad pynter seg ikke med fremmedord og faguttrykk, bare med lune aforismer og ordspill som «Eit liv med skrift», «Heile alfabetet på besøk», «Utvegar til det norske». Bedre gave til Ivar Aasen på hans fødselsdag den 5. august kan vanskelig tenkes."
Arne Dvergsdal, Dagbladet

Til toppen