Historie og filosofi 1 (Fleksibind)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 376
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202516260
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie og filosofi 1
Nivå: Vg2
Komponent: Grunnbok
Omtale Historie og filosofi 1
Den nye utgaven av Historie og filosofi 1 følger revidert læreplan i faget som trådte i kraft høsten 2016. Hovedkapitlene åpner med illustrasjoner og filosofiske samtaler som setter fortiden inn i samtiden og gir elevene muligheter til å ta tak i stoffet både med empati, undring og analyse.

Historie og filosofi bringer fortidens mennesker og tenkning inn i elevenes samtid. Bøkene er delvis nyskrevet og omfanget redusert med vekt på tematiske dypdykk. Elevene bringes blant annet tettere på fortiden gjennom et rikt utvalg av kildetekstutdrag underveis i hvert kapittel med spørsmål som går til kjernen på hvert enkelt tema. I begynnelsen av bøkene finner elevene et praktisk verktøy for å analysere tekstutdragene i form av modeller for kildekritikk og lesning av filosofiske tekster.

Hvert hovedområde i den nye læreplanen dekkes av et eget kapittel. Hovedtemaene i kapitlene åpnes med filosofiske samtaler og avrundes med refleksjons- og repetisjonsspørsmål.

Historie og filosofi 1 følger læreplanen fra oldtid til nyere tid. Historie og filosofi 2 begynner med mennesket i moderne tid og avslutter med historieforståelse, historiebevissthet og historiebruk.

Nettstedet for elevene har samme oppbygning som læreboka. Til hvert kapittel er det ulike interaktive oppgaver og kilder med arbeidsoppgaver. Nettstedet er gratis og åpent for alle.

Nettstedet for lærere har forslag til årsplaner, undervisningsopplegg, kapittelprøver, eksamensstoff og powerpointpresentasjoner. Tilgang til lærernettstedet krever lisens og innlogging.

Til toppen

Andre utgaver

Historie og filosofi 1 (2008)
Bokmål Innbundet 2008

Flere bøker av Tommy Moum og Atle Sævareid: