Historie Vg3 (Innbundet)

Frå 1700-talet til i dag

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 496
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202275150
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie
Nivå: Vg3
Komponent: Grunnbok
Omtale Historie Vg3

Historie Vg3 begynner med opplysningstiden, den amerikanske og franske revolusjon og Norge i 1814. Fram til 1945 er verdens- og norgeshistorien integrert. Verdenshistorien gir bakgrunn for det som skjer i Norge. Etter kapitlene om den kalde krigen og Europa etter 1945 har Norge et eget sammenhengende kapittel: Norge fra gjenreisning til oljerikdom. I de tre siste kapitlene er det laget vekt på nyere utenomeuropeisk historie.

De 15 kunnskapsmålene i læreplanen er fordelt på 13 kapitler, og en kronologisk tilnærming gir sammenheng. Hvert kapittel avsluttes med repetisjonsspørsmål, kilder og arbeidsoppgaver.

Som fordypning i et utenomeuropeisk land etter 1900, kan brukerne velge Japan, Kina eller India. Siste kapittel tar opp avkolonisering med hovedvekt på land i Afrika. Lokalhistoriske spørsmål dekkes gjennom kilder og oppgaver. Hvordan uttrykk innenfor musikk, bildekunst og arkitektur henger sammen med utviklingen på andre samfunnsområder, dekkes i utvalgte kapitler. Lyd, billedmateriale og utfyllende oppgaver er på læreverkets nettsted.

Til toppen