Historien om Ásta (Innbundet)

hvor drar man om det ikke finnes noen vei ut av verden?

Forfatter:

Tone Myklebost (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 472
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Saga Ástu
Oversatt av: Myklebost, Tone
ISBN/EAN: 9788232802517
Kategori: Romaner
Omtale Historien om Ásta
Hvorfor skal det være nødvendig å falle ned fra en stige for å skjønne hva som er viktig i livet? Sigvaldi ligger på et fortau i Stavanger, han er en gammel mann. «Min gode Gud, så urimelig jeg har vært i livet», tenker Sigvaldi. Plutselig vil han fortelle om Ásta, datteren. For det er så mye, så fryktelig.
For Ásta beveger livet seg mot katastrofen, igjen og igjen. Foreldrenes ekteskap tar slutt, de som elsker henne forlater henne - eller hun forlater dem. Veien bort fra Island fører til Wien, til kunststudier der, til poeten Jósef og kjærligheten.
Hvordan overlever vi katastrofene, hvordan minnes vi dem? Og hvordan fortelle om et liv - når ingen lever bare i nået, men alltid også i drømmen, minnet eller forventningen? Slik spør Sigvaldi, der han ligger på bakken i Stavanger. Slik spør Ásta, når hun forsøker å skrive til ham som var hennes livs kjærlighet. Og slik spør forfatteren - som har leid seg inn i et gammelt hus ved kysten som en annen idiot av en turist, for endelig å forsøke å få denne virkeligheten til å henge sammen. Historien om Ásta er en svimlende, leken, rørende og mangesidig roman fra en av de største fortellerne i dagens litteratur.

Til toppen

Storartet roman om helt alminnelige mennesker
Fartein Horgar, Adresseavisen

Andre utgaver

Historien om Ásta
Bokmål Ebok 2019
Historien om Ásta
Bokmål Heftet 2020
Anmeldelser Historien om Ásta

Ingen over, ingen ved siden
«...gjennomgripende rå og vakker, poetisk og erotisk, full av lidenskap, ømhet og desperat og umulig kjærlighet. »
«JÓN KALMAN STEFÁNSSON ER MIN YNDLINGSFORFATTER»
Cathrine Krøger, Dagbladet (terningkast 6)

Historien om Ásta» [er] en fantastisk bekreftelse på at Jón Kalman Stefánsson hører hjemme i stjernesjiktet blant dagens forfattere - samme hvor man leter på Tellus.
Tor Hammerø, Nettavisen (terningkast 5)

Rein lesefryd. Når Jón Kalman Stefánsson slippes løs, gir islandske liv opphav til en uendelighet av sære og såre, svette og svirefulle fortellinger, kjærlighet og hat.
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad (terningkast 5)

Historien om Ásta bekrefter inntrykket av en dikter med en helt utrolig evne til å se grunnene og avgrunnene i mennesket. [...] igjen viser Stefánsson den sjeldne evnen som skiller kunstneren fra hopen av skribenter, nemlig evnen til å synliggjøre det magiske i en tvers igjennom hverdagslig tilværelse.
Fartein Horgar, Adresseavisen (terningkast 6)

Leseren kan gjøre seg klar for en sprudlende opplagt erkjennelsesreise.
Historien om Ásta er en høystemt, lyrisk kjærlighetshistorie.
Sindre Hovdenakk, VG (terningkast 5)

Les denne boka, for du vil lære mye om livet og kjærligheten av den. Historien om Ásta er en fantastisk roman, virkelig en bok det er å lett å bli ástfanginn av.
Mímir Kristjánsson, Klassekampen

Historien om Ásta" tar leseren til tider ved strupen ved insisterende, og overbevisende livsvisdom, og åpner andre ganger for lettet og mørk latter.
Bjørn Gabrielsen, DN

Til toppen