Historikerens arbeidsmåter (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 239
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788215030388
Omtale Historikerens arbeidsmåter
Her er arbeidsmåtene historikeren bruker for å få kildene til å fortelle. Boken innvier leseren i den historievitenskapelige kjernevirksomheten. Arbeidsprosessen står i sentrum. Boken starter der forskningsarbeidet starter: Med å finne fram til gode spørsmål, skaffe seg oversikt over forskningsfelt og kildemateriale og med å velge fruktbar metode.

De neste kapitlene er bygget opp rundt analyser av konkrete kilder. Forfatterne gir nyttige introduksjoner til kvantitative arbeidsmåter, arbeid med sammenligning, muntlige kilder, bilder, ting og tekster. Boken avrundes med refleksjoner over hva som gjør historiske arbeider vitenskapelige, og hvilken rolle historikeren har i dagens kunnskapssamfunn.

Leseren tas med på en oppdagelsesferd der utfordringer så vel som analytisk gevinst ved en gitt arbeidsmåte blir presentert og diskutert.


Bokens redaktører er Leidulf Melve og Teemu Ryymin. Øvrige bidragsytere er Jørgen Bakke, Jan Heiret, Eivind Heldaas Seland og Arne Solli, alle ved Universitetet i Bergen, og Knut Grove ved Uni Research Rokkansenteret.

Til toppen

Andre utgaver

Historikerens arbeidsmåter
Bokmål/Nynorsk Ebok 2019