Hjernen (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 59
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205395367
Kategori: Faktabøker
Alder: 9 - 12
Omtale Hjernen
Hva er sant og hva er hjernevask?

Er guttehjernen forskjellig fra jentehjernen? Hva skjer når vi blir forelsket? Hvordan husker vi? Hvorfor sover vi? Hva foregår hvor i hjernen, og hvordan fungerer den?
I denne boken har de to prisbelønte forskningsformidlerne, Espen Dietrichs og Eirik Newth, slått seg sammen for å gi barn og unge innblikk i hjernens mange mysterier. Med solid fagkunnskap og stort engasjement forteller de om alt det fantastiske som skjer i hjernen.
Illustrert med 24 tegneseriestriper fra Pondus, foto og tegninger.
"Humørfylt barnebok om hjernen" E. Bryne i Tidsskrift for Den norske legeforening. Les hele anmeldelsen her.
"Dette er en bok som passer for alle ? fra skolebarn til pensjonister, ..." Egil Midtlyng i fagbladet Innsikt. Les hele anmeldelsen her.
Espen Dietrichs er professor i nevrologi ved Universitetet i Oslo og avdelingsoverlege ved Nevrologisk avdeling, Oslo universitetssykehus (på Rikshospitalet og Ullevål). Han har skrevet mange bøker, blant annet Den forunderlige kroppen og Vår fantastiske hjerne som fikk Brageprisen i 1995.
Eirik Newth er cand.scient., med hovedfag i astrofysikk. Han arbeider som forfatter, foredragsholder og oversetter. Bøkene hans er oversatt til et tjuetall språk, og han har mottatt en rekke priser, som Brageprisen, Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn (tre ganger) og Nordisk Børnebogpris.

Til toppen

Flere bøker av Espen Dietrichs og Eirik Newth: