Kvinnerolla og matkulturen (Innbundet)

tørrfisk, sild og klippfisk

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 304
Forlag: Bakeverkstedet AS
Språk: Bokmål / Nynorsk
ISBN/EAN: 9788299849241
Kategori: Mat og drikke
Omtale: Kvinnerolla og matkulturen
Med denne boka ynskjer Astri og eg å formidle verdien av kunnskapenom
kvinnerolla i eit historisk perspektiv. Me gjev deg innhaldet av kulturmodellen
og korleis ein kan nytte den i dag for å forstå kultur. Me ser at
det er viktig å formidle tidlegare generasjonars kunnskap. For oss er ikkje
tradisjon og kultur rett eller urett, dei er til ei kvar tid levande der dei er.
Bodil og Astri er opptekne av gode og reine råvarer, og den reine smaken
- her vil du få mange oppskrifter på korleis du på ein enkel måte kan trylle
fram matrettar av sild, klippfisk, boknafisk og lutefisk. Det er viktig for meg
at du finn glede i denne boka. Det er ei sterk, nær og skildrande
historie om
Astri og hennar liv i oppvekst under krigen og korleis kvinneperspektivet
har utvikla seg i henne etter desse hendingane.

Til toppen