Hovedverneombudet (Heftet)

en håndbok

Forfatter:

Benedicte Nickelsen (Illustratør) David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Illustratør: Nickelsen, Benedicte og Keeping, David
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205449435
Kategori: Organisasjon og ledelse
Omtale Hovedverneombudet
Ny utgave av håndboka for alle hovedverneombud.

Skal man lykkes som hovedverneombud, er det ikke nok å kjenne til lover, regler og rettigheter. Heller enn å opptre som en «høyrøstet kranglefant» må man kunne samarbeide, arbeide målrettet og systematisk og på den måten oppnå den autoriteten man trenger for å få gjennomslag i viktige arbeidsmiljøsaker.
Boka er en praktisk kilde til kunnskap som vil bidra til at både nye og mer erfarne hovedverneombud kan føle en større trygghet og sikkerhet stilt overfor denne krevende og utfordrende oppgaven.
.Leif Johnsen beskriver rammene for vervet og viser mulighetene for å utvikle egen praksis. Forfatteren berører de viktigste saksområdene et hovedverneombud kommer bort i, og gjør rede for hvordan man best kan utføre oppgaven. Han behandler spennet mellom det å ha et overordnet verv og det å kunne ta fatt i enkeltsaker på en demokratisk måte.
I denne tredje utgaven beskriver forfatteren den strategiske prosessen vernetjenesten i Helse Vest har gjennomført og som har posisjonert den på en tydelig måte i foretaket. I tillegg er alle forskriftshenvisninger tilpasset det nye regelverket på arbeidsmiljøområdet.

Til toppen