Huckleberry Finns opplevelser (Innbundet)

Forfatter:

Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Adventures of Huckleberry Finn
Oversatt av: Herrman, Bjørn Alex
ISBN/EAN: 9788202240400
Kategori: Ungdomsbøker
Omtale Huckleberry Finns opplevelser
​Alle amerikanske romaners mor
Denne nye utgaven av Huckleberry Finns opplevelser er en spenstig og moderne oversettelse av en av de virkelig store klassikerne i Vestens litteraturhistorie. Boken er oversatt av Bjørn Alex Herrman som blant annet har fått Brageprisen for sin oversettelse av Moby Dick.

For å forstå den amerikanske sjel må man lese Huckleberry Finn opplevelser. Fortellingen om fattiggutten med alkoholisert far som reiser nedover Mississippi sammen med slaven Jim, har alltid vært kontroversiell, men er også en av de viktigste bøkene i den litterære kanon. 
Fortellingen er lagt i munnen på hovedpersonen. Det innebærer at mye er skrevet i slang og ikke minst inkluderer alle de stereotype oppfatningene som var vanlig i USAs sør-stater i tiden rett før borgerkrigen. Boken har alltid vært og er fortsatt kontroversiell, men er også en av de viktigste bøkene i den amerikanske, litterære kanon.

Umiddelbart etter utgivelsen av The Adventures of Tom Sawyer i 1876 gikk Mark Twain, eller Samuel Longhorn Clemens som han egentlig het, i gang med Huckleberry Finns opplevelser. Huck Finn skilte seg klart fra forgjengeren både i innhold og form. Mens Tom Sawyer er en guttebok i enhver forstand, er Huck Finn en dannelsesroman, og tegner et både satirisk og realistisk bilde av USA før borgerkrigen.

Til toppen