Hva er kropp (Heftet)

Serie: Hva er 15

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 154
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
Serie: Hva er
Serienummer: 15
ISBN/EAN: 9788215007854
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Hva er kropp
hva er KROPP avklarer hvilke vilkår kroppen har innen det europeiske verdisett. Fra filosofenes kamper om kroppsforståelse til dagens moderne prosjekt der den konstruerte idealkroppen blir et av de klareste symboler på vellykkethet. Med utgangspunkt i idretts- og helseforskningen bidrar forfatteren på en engasjerende måte til å forstå kroppen både som betydningsfull organisme, en subjektiv erfaring og som et kulturelt produkt.

Boken bidrar med å forstå kroppen både som biologisk organisme, subjektiv erfaring og kulturelt produkt og utrykk. Det legges særlig vekt på å se kroppen som menneskets mulighet til å uttrykke seg og å kommunisere med andre, til å gjøre erfaring og til å skape kontakt.

Gunn Engelsrud er professor ved Seksjon for helsefag ved Universitetet i Oslo. Med bakgrunn fra praksisfeltet idrett, dans og fysioterapi har forfatteren skapt en unik plattform for sin akademiske forskning. Hun er en ettertraktet underviser i utforskende bevegelsespraksis og har en rekke vitenskapelige publikasjoner på feltet. Hennes arbeider spenner fra kroppserfaring i aerobictrening i samtidsdans til kroppens betydning i vitenskapelig metode.

Til toppen

Andre utgaver

Hva er kropp
Bokmål Ebok 2013
Hva er kropp
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Bøker i serien