Hva er strategi? (Heftet)

og spiller den noen rolle?

Forfatter:

Frøydis Wiik (Oversetter) Are Eriksen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 231
Forlag: Abstrakt
Språk: Bokmål
Originaltittel: What is strategy - and does it matter?
Oversatt av: Wiik, Frøydis og Eriksen, Are
ISBN/EAN: 9788279350361
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Hva er strategi?
Denne strategiboka er en gjennomrevidert og ajourført utgave av Richard Whittingtons prisbelønnede lærebok "What is Strategy - and Does it Matter?". I et fag som er beryktet for sitt utvalg av lærebøker i "mursteinsformat", har Whittington klart å skrive en original og engasjerende bok som lever opp til betegnelsen "faglig buljongterning" . På 200 sider gir den rikelig med næring til perspektiv, innsikt og inspirasjon.

Forfatteren tar leseren med på en utfordrende reise i "jungelen" av teorier og temaer på strategifeltet. Han advarer mot enkle løsninger og bastante oppskrifter i en verden preget av kompleksitet og omskiftelighet.

Boka presenterer fire grunnleggende forskjellige perspektiver på strategi - det klassiske, det evolusjonære, det prosessuelle og det systemteoretiske. Disse ulike tilnærmingene har radikalt forskjellige implikasjoner for hvordan man "gjør strategi". Boka oppmuntrer leseren til å ta stilling til teoriene og utvikle sin egen strategifilosofi.

Forfatteren legger vekt på å vise mangfoldet i og motsetningene mellom teoriene på strategifeltet. Boka benytter eksempler fra nye bransjer og nye markeder og fra hele Europa og Asia, ikke bare amerikanske forretningsklisjeer. Den er oppdatert med hensyn til de seneste strømninger og debatter innenfor faget. Bokas hyppige vekslinger mellom teori og korte illustrerende caser har falt i smak både hos lærere, studenter og praktikere.

Til toppen