Hva gjør lærerstudenter når de studerer? (Heftet)

lesing, skriving og multimodale tekster i norsk grunnskolelærerutdanning

Forfatter:

, , , , og

Forfatter: , , , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215027128
Kategori: Pedagogikk
Omtale Hva gjør lærerstudenter når de studerer?
De som selv skal bli lærere og undervise andre, hvordan arbeider de med fagets tekster og uttrykksformer i vid forstand? Hvordan leser og skaper de tekster, og hvordan bidrar dette til å utruste dem til å bli gode lærere i fremtidens skole?
Utgangspunktet for denne boka er forskningsprosjektet DigiGLU som har undersøkt tekstpraksiser og medieringsformer i grunnskolelærerutdanninga (GLU) etter reformen i 2010. Spesielt har forskerne vært opptatt av hvilken rolle digitale medier og multimodale tekster spiller i lærerstudentenes arbeid. Digitale medier byr på nye muligheter for å kombinere skrift med bilder og lyd, for aktiv respons, interaktiv utprøving og sosial samhandling. Det har vært satset stort på digitalt utstyr i høyere utdanning gjennom en årrekke, men arbeidsformene har ikke forandret seg tilsvarende. I denne boka analyserer forfatterne konkrete arbeidskrav og trekker inn studentenes refleksjoner omkring hvordan tekster og medier fungerer i læringsprosesser i ulike fag.

Boka utgis også digitalt med åpen tilgang på idunn.no

Bokas forfattere er alle ansatte ved Universitetet i Agder: professor Elise Seip Tønnessen, førstelektor Nils Rune Birkeland, førsteamanuensis Eli-Marie Danbolt Drange, førsteamanuensis Gunhild Kvåle, førstelektor Magnhild Vollan og professor Gro-Renée Rambø.

Til toppen

Flere bøker av Elise Seip Tønnessen, Nils Rune Birkeland, Eli-Marie Danbolt Drange, Gunnhild Kvåle, Gro-Renée Rambø og Magnhild Haalke: